fbpx
Політика

США стурбовані випробувальним пуском МБР «Тополь»

Як пишуть західні ЗМІ, влада Сполучених Штатів стурбована черговим проведенням російських випробувань міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) РС-12М «Тополь» (SS -25), які були вироблені на полігоні під Астраханню.

Вашингтон вважає, що Росія запускає МБР в обхід договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності 1987 року. За словами американських чиновників, запуск МБР «Тополь» на дальність в 3,2 тис. кілометрів вказує на те, що виробництво і випробування цього типу ракети може бути заборонено відповідно до договору РСМД.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Претензії Вашингтона полягають і в тому, що Росія не повідомила міжнародну групу Гаазького кодексу поведінки (Міжнародний кодекс поведінки щодо запобігання розповсюдження балістичних ракет) про майбутній запуск.

Як відомо, проведений випробувальний політ був четвертим за останні два роки. Пуск МБР РС-12М «Тополь» на полігоні Капустін Яр бойовим розрахунком Ракетних військ стратегічного призначення о 17:39 мск в рамках випробувань нового бойового оснащення. За словами представника МО Росії, метою пуску було «підтвердження стабільності основних льотно-технічних характеристик ракет даного класу в період продовжених термінів експлуатації, відпрацювання засобів вимірювання вимірювальних комплексів різного типу, випробування бойового оснащення міжконтинентальних балістичних ракет».

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

За матеріалами: vz.ru

Читайте також: