fbpx
Політика

Лукашенко і Путін обговорили тему «Уралкалію»

  Президент РФ Володимир Путін обговорив з білоруським лідером проблему " Уралкалію", а главі української держави роз’яснив неможливість приєднання Києва до Митного союзу в разі його асоціації з ЄС.

Тема "Уралкалію" "коротко зачіпалася на зустрічі Володимира Путіна з Олександра Лукашенка напередодні", – сказав "Інтерфаксу" прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

На питання, чи можна очікувати якихось дій з білоруської сторони з даного питання після зустрічі глав двох держав, Д. Пєсков сказав: "Ми більше коментарів (з цього питання) не даємо".

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Він повідомив також, що у ході проведеної напередодні вечері з президентом України В. Януковичем зачіпалася тема встановлення асоційованих зв’язків України з Євросоюзом і відносин Києва у цьому зв’язку з Митним союзом. "Ця тема зачіпалася в руслі відповіді Путіна на запитання журналіста на прес-конференції", – сказав Д. Пєсков.

Напередодні ввечері глава російської держави заявив на прес-конференції в Мінську, що приєднання України до Митного союзу в разі підписання нею угоди про асоціацію з ЄС неможливе, але Росія не втручатиметься в рішення Києва".

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Ми взагалі не "за" і не "проти" підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, це не наша справа, – сказав В. Путін. – Це суверенне право українського народу, українського керівництва в особі президента, парламенту і уряду".

При цьому він негативно відповів на питання, чи можливе після підписання цієї угоди приєднання України до Митного союзу. "Ні, неможливе", – заявив В. Путін.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: