fbpx
Право

Законопроект про фотофіксації порушень ПДР може бути прийнятий ВР України до кінця року

 Проект закону, норми якого передбачають фотофіксацію порушень правил дорожнього руху, може бути прийнятий українським парламентом до кінця поточного року. Принаймні, на це сподіваються в Державтоінспекції.

 Сьогодні ввечері в засобах масової інформації наводиться заява заступника начальника департаменту ДАІ МВС України Володимира Резнікова, який розповів про зазначений вище законопроект наступне: «Я дуже сподіваюся, що це буде до кінця року. До речі, згідно з дорученням президента, Кабінет міністрів України і міністерство внутрішніх справ до грудня повинні підготувати і внести на розгляд Верховної Ради законопроект про можливість фотофіксації порушень правил дорожнього руху сучасними приладами, які працюють в стаціонарному режимі без участі людини».

 За словами представника департаменту ДАІ МВС України, правоохоронцями була розроблена основа проекту закону. Володимир Резніков зазначив, що документ раніше вже прямував до парламенту, але був відкликаний профільним комітетом парламенту для вказівки тактичних завдань. Заступник начальника департаменту ДАІ зазначає, що «питання стосується не концептуальних речей, а тактичних завдань: де повинна бути встановлена ​​техніка, яким чином вона буде виявляти порушення, як повинна фіксувати і на що звертати увагу».

 Крім того, Володимир Резніков звернув увагу, що в українській столиці вже проходить випробування відеотехніка, в так званому «пілотному варіанті». «Фотофіксація – це кілька компонентів. Це техніка, яка виявляє порушення, це канали зв’язку, програмне забезпечення, яке обробляє інформацію, це система елементу захисту і це система аналітики», – резюмує представник департаменту ДАІ МВС України.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: