fbpx
Новини світу

Едвард Сноуден володіє даними про спільні секретні операції США зі спецслужбами ряду країн

  Американські чиновники попереджають деякі іноземні розвідслужби про те, що Едвард Сноуден володіє даними про їх спільні із спецслужбами США секретні операції, пише в п’ятницю газета "Вашингтон пост".

Члени адміністрації США на умовах анонімності повідомили, що у Е. Сноудена є десятки тисяч документів, частина з яких містить конфіденційну інформацію про програми зі збору відомостей про Іран, Китай та Росію.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Так, деякі дані стосуються програми однієї з країн-учасниць НАТО, яка допомагає збирати інформацію про Росію для ВПС і ВМС США.

Частина інших документів містить подробиці спільних з США операцій тих країн, які офіційно не є союзниками Вашингтона, зазначає газета.

На думку американських чиновників, в разі оприлюднення цих документів операції можуть бути поставлені під загрозу.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За останні дні декілька ЗМІ з посиланням на викривача Е. Сноудена опублікували скандальну інформацію про те, що спецслужби США прослуховували телефонні розмови французів, зокрема високопоставлених чиновників, а також канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: