fbpx
Спорт

Олімпійський вогонь прибув на Північний полюс

Вперше за всю історію проведення Олімпійських ігор, вогонь Олімпіади побував на Північному полюсі Землі. Туди його доставила спеціально споряджена експедиція на атомному криголамі "50 років Перемоги".

За Полярне коло вогонь доставили представники декількох країн, що беруть участь в почесній естафеті, це громадяни восьми арктичних держав: Канади, США, Данії, Фінляндії, Норвегії, Ісландії, Швеції і, звичайно, Росії. Екіпажу криголама "50 років Перемоги " до цього не раз доводилося надавати допомогу в перевезенні різних цінних вантажів, але така почесна місія дісталася йому вперше.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Другий старший помічник капітана Руслан Сасів заявив від імені екіпажу, що всі члени пишаються довіреною історичною місією.

А Олена Кудряшова, ректор Північного арктичного федерального університету, зазначила: "Ми сьогодні всі перебуваємо в унікальній ситуації. По-перше, вперше в історії Олімпійських ігор в принципі олімпійський вогонь досягне Північного полюса. По-друге, вперше саме в цей час року. По-третє, це відбувається на найбільшому в світі Атомоході, який належить Росії! ".

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Примітно, що атомний криголам з олімпійським вогнем на борту, дістався до Північного полюса за рекордно короткий термін – всього лише за 91 годину з моменту виходу з порту Мурманська. За словами знаменитого полярника Чілінгарова, це майже на добу швидше, ніж зазвичай.

Олімпійський вогонь прибув на Північний полюс (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: