fbpx
Політика

ЗМІ: «У Сноудена є дані про розвіддіяльність проти Росії»

Як повідомила в четвер газета Washington Post, екс – співробітник ЦРУ Едвард Сноуден, який влітку цього року втік з США і отримав тимчасовий притулок у Росії, має матеріали про розвідувальну діяльність проти своєї нинішньої батьківщини.

За інформацією, наявної у видання, американська влада в даний час попереджає зарубіжні розвідки, з якими таємно співпрацює, про те, що частина наявних у Сноудена документів містить інформацію про збір цими спецслужбами даних про Росію, Іран та Китай.

Одне з джерел в адміністрації Обами, яке погодилося говорити лише на умовах анонімності, повідомило, що можливо буде оприлюднена інформація про те, як одна з країн НАТО збирала для ВПС і ВМФ США цінні розвіддані про Росію. «Якщо росіяни про це дізналися, їм не важко вжити відповідних заходів протидії», – попередило анонімне джерело.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За припущеннями Washington Post, Едвард Сноуден має у своєму розпорядженні приблизно 30 тисяч  документів, при цьому, не всі вони передані в розпорядження журналістів.

Офіційний представник нацрозвідки США відмовився прокоментувати газеті цю інформацію.

Тим часом, витоки про збір даних АНБ вже ускладнили відносини Сполучених Штатів з низкою країн, зокрема з Німеччиною. У ході скандалу з’ясувалося, що американська спецслужба прослуховувала не лише потенційних терористів, але і перших осіб держав, які вважають себе союзниками США. На саміті ЄС у Брюсселі Німеччина і Франція оголосили, що до кінця поточного року проведуть консультації з США з метою врегулювання кризи навколо електронного стеження Вашингтона за країнами Європи.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

ЗМІ: «У Сноудена є дані про розвіддіяльність проти Росії» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: