fbpx
Політика

Віктор Янукович ще не вибрав між Митним союзом і Євросоюзом – Яценюк

  Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вважає, що заява голови Верховної Ради Володимира Рибака про те, що опозиція блокує підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, свідчить про те, що президент України Віктор Янукович так і не вирішив, де повинна бути Україна – в Європейському або Митному Союзі.

"Сьогоднішня заява Рибака – це, швидше за все, інтерпретація думки Віктора Януковича. Янукович так для себе і не прийняв рішення, куди йти – до Європейського або до Митного Союзу, і почав гру, яка називається "хто буде винен за те, що не звільнили Юлію Тимошенко і що не підписали Угоду з ЄС", – заявив А. Яценюк журналістам у п’ятницю на прохання прокоментувати заяву голови українського парламенту.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

За словами лідера фракції, представники опозиції "послідовно внесли і підтримали всі законопроекти, щоб Україна підписала Угоду з ЄС".

Крім того, А. Яценюк нагадав, що опозиція рік очікувала рішення президента України щодо Ю. Тимошенко. За словами лідера фракції, опозиція запропонувала главі держави "десять різних варіантів вирішення питання Ю. Тимошенко", а "останній варіант вчора подали за підписом трьох опозиційних фракцій".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

"Відповідь на це просте питання дуже зрозуміла. Він (президент – ІФ) не хоче звільнення Тимошенко, і він не хоче підписувати Угоду про асоціацію", – підкреслив А. Яценюк.

Як повідомлялося, В. Рибак у ході зустрічі з послами країн Євросоюзу в п’ятницю заявив, що лідери парламентської опозиції, фактично, блокують рішення ситуації навколо екс-прем’єра Юлії Тимошенко і ставлять під загрозу підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Джерело: Інтерфакс- Україна

Читайте також: