fbpx
Новини світу

Віктор Ющенко не має наміру з’їжджати з держдачі

Незважаючи на те, що екс-президент України Віктор Ющенко збирався звільнити державну дачу в Конча-Заспі ще кілька років тому, користується елітною резиденцією колишній лідер досі. Співробітники Державного управління справами підтвердили цю інформацію: «Інформуємо, що Ющенко В. А. продовжує користуватися державною дачею».

Таке право екс-президенту дає постанова Верховної Ради «Про забезпечення, обслуговування та охорону президента України», підписана в 1992 році. Згідно з другим пунктом даного документа, колишньому главі держави гарантовано право довічного користування державною дачею. Також Віктор Ющенко має право на «необхідне обслуговування, охорону і транспортне забезпечення».

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Українські ЗМІ, аналізуючи ситуацію, підкреслюють, що відповідно до постанови уряду, прийнятою в часи президентства Леоніда Кучми, держдача за колишньою першою особою держави може бути закріплена лише на рік. Щодо Віктора Ющенка, то для нього було зроблено виняток – уряд прийняв постанову про безоплатне користування держдачею протягом півтора років.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Дача Ющенка (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: