fbpx
Право

Батько «львівських мауглі» має намір оскаржити вирок

Львівський суд виніс вирок 43-річному Любомиру Кучумову, який протягом декількох років знущався над своїми двома синами. Кучумова, раніше позбавленого батьківських прав, визнали винним у «злісному невиконанні зобов’язань по догляду за дітьми» і засудили до двох років позбавлення волі. Засуджений заявив журналістам, що має намір оскаржити вирок.
 
Чоловік і дружина Кучумові тримали своїх синів під замком, в антисанітарних умовах і без медичного обслуговування. За словами Ростислава Тимківа (начальника міської служби у справах дітей), батько фактично самоусунувся від виховання дітей, у той час як дружина його була психічно хвора, згодом її визнали неосудною і відправили ​​на примусове лікування в психіатричну лікарню.
 
Трагедія «львівських мауглі» сколихнула не тільки Україну. Ця історія потрапила в багато ЗМІ пострадянського простору. Люди з жахом дивилися репортажі про те, в яких умовах існували 6-річний Юра і 14-річний Любомир. Хлопчики були настільки виснажені, що навіть не вміли ходити. Крім того, у дітей геть відсутні навички мовлення, вони вміють тільки видавати нечленороздільні звуки.
 
Зараз сини Кучумова відправлені в інтернат для дітей з важкими психічними розладами.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 

"Львівські мауглі" (відео):

За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також: