fbpx
Право

У Раді немає єдності про внесення на голосування у четвер законопроекту Міщенка про лікування засуджених за кордоном

 Верховна Рада України може в четвер внести до порядку денного і розглянути проект закону про лікування засуджених за кордоном, внесений позафракційним нардепом Сергієм Міщенком, заявила представник фракції Партії регіонів Світлана Фабрикант.

"Сьогодні на порядку денному законопроект Сергія Міщенка, який не є ні представником ні опозиції, ні більшості, він самовисуванець і позафракційний", – заявила вона в ефірі телеканалу "Рада" в четвер вранці.

Разом з тим, народний депутат України Інна Богословська (фракція Партії регіонів ) заявляє, що законопроекти, що пропонують механізм лікування ув’язнених за кордоном, можуть бути розглянуті не раніше, ніж через 30 днів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

"Вчора комітет, який головний (парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності – ІФ) і який очолює пан Кожем’якін (фракція "Батьківщина" – ІФ) з розгляду цих двох законопроектів (законопроекти С. Міщенка і позафракційної Анжеліки Лабунської – ІФ), був перетворений на суцільний фарс. Кожем’якін і члени опозиції відмовилися ставити на обговорення комітету з цих двох законопроектів. Таким чином вони навмисне заблокували слухання цих законопроектів у залі і на сьогодні, за регламентом, ці проекти можуть бути винесені в зал тільки через 30 днів ", – заявила І. Богословська агентству "Інтерфакс- Україна" у четвер.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Один з лідерів фракції "УДАР" Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу "Рада" в четвер вранці сказав, що фракція готова проголосувати за законопроект, "щоб не було в Україні політичних ув’язнених, зокрема Тимошенко".

Позафракційний народний депутат Сергій Міщенко в червні 2013 року зареєстрував законопроект про лікування ув’язнених за кордоном, який передбачав, що медична допомога та лікування за кордоном здійснюється за рахунок особистих коштів або коштів рідних і близьких засудженої особи.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: