fbpx
Новини світу

З відходом Онищенка Росспоживнагляд не розформують – уряд РФ

Як повідомив сьогодні, 24 жовтня, в інтерв’ю ЗМІ прес-секретар заступника голови уряду Ольги Голодець Олексій Левченко, у зв’язку з відходом у відставку Геннадія Онищенка питання розформування Федеральної служби з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини РФ (Росспоживнагляд) не обговорюється.
 
"Питання про розформування Росспоживнагляду не обговорюється", – сказав Левченко.
 
Раніше з посиланням на неназвані джерела в ряді ЗМІ повідомлялося, що після відставки Онищенка відомство може бути розформовано, а функції санітарно-епідеміологічного контролю будуть передані на регіональний рівень. Так , контроль за сільськогосподарською продукцією може перейти Россільгоспнагляду, а федеральний санітарний і медичний контроль – Мінохоронздоров’я. Також джерела не виключали, що втративши посаду глави Росспоживнагляду, Онищенко збереже свій пост головного санітарного лікаря Росії.
 
Учора ввечері, 23 жовтня, стало відомо, що Геннадій Онищенко від обов’язків голови Росспоживнагляду звільнений у зв’язку із закінченням строкового річного договору, який був укладений з ним до досягнення 60-річного віку. Т.в.о. голови Росспоживнагляду призначена Анна Попова. Необхідне розпорядження було підписано прем’єр-міністром Дмитром Медведєвим.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 

Заборони Онищенка (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: