fbpx
Право

У Білорусії у п’яних водіїв відберуть автомобілі

У Білорусії набув чинності закон, згідно з яким у водіїв будуть конфіскувати автомобілі у тому випадку, якщо протягом року вони двічі попадуться на управлінні в нетверезому стані. При цьому кошти, отримані при продажу конфіскованих автомобілів, будуть направлені в державну скарбницю.

У червні цього року білоруський парламент прийняв дані поправки до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення, прийняті зміни стосувалися посилення відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. А в липні цей законопроект був підписаний президентом республіки Білорусія.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Конфіскація автомобіля поширюється і на машини, які не є власністю п’яних водіїв, виняток зроблено лише для викрадених машин. Крім того, значно збільшилися штрафи за водіння у стані сп’яніння, передачу керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані сп’яніння, за відмову від проходження огляду.

Також суттєво посилені санкції щодо нетверезих автомобілістів, з вини яких у ДТП загинули люди – їм тепер загрожує тюремне ув’язнення терміном до 10 років, в той час як раніше за такий злочин передбачалося 3 роки в’язниці.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Дані нововведення будуть діяти не тільки щодо білоруських, але і до іноземних громадян. "Норма буде поширюватися на всіх без винятку. Існує принцип часу і місця вчинення злочину. Відповідальність настає за законами тієї країни, на території якої вчинено правопорушення", – заявив генпрокурор республіки Олександр Конюк.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: