fbpx
Політика

Україні доведеться вибирати між Митним союзом та ЗВТ з ЄС – Ігор Шувалов

 Позиція Росії щодо декларованого Україною бажання одночасно приєднатися до Митного союзу і укласти Угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС залишається незмінною – поєднати ці два кроки неможливо, заявив "Інтерфаксу" перший віце-прем’єр РФ Ігор Шувалов.

 "Українській стороні доведеться вибирати, в який бік вона рухається. Поєднати ці два кроки неможливо", – сказав І.Шувалов напередодні запланованої на четвер у Мінську зустрічі президента РФ Володимира Путіна з президентом України Віктором Януковичем.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 Президенти РФ і України візьмуть участь у Мінську в самітах Вищої Євразійської економічної ради та СНД.

 Очікується, що Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в кінці листопада 2013 року, якщо встигне виконати поставлені Євросоюзом умови.

 Напередодні цього кроку української сторони 8 жовтня відбулися консультації на рівні віце – прем’єрів РФ і України Юрія Бойка і І.Шувалова. Нова зустріч віце – прем’єрів, намічена на 22 жовтня, не відбулася.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: