fbpx
Міжнародна економіка

Скорочення товарообігу не потрібно ні РФ, ні Україні – Азаров

  Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що на зустрічі президентів України і Росії, яка має відбутися 24-25 жовтня, однією з важливих тем буде обговорення питань щодо скорочення товарообігу між Україною і Росією.

"Ні в інтересах Росії, ні України зараз вживати такі заходи, які, скажімо, зменшують наш товарообіг. А що таке товарообіг? Це робочі місця, це доходи в бюджет, це заробітні плати наших людей. Тому ми повинні робити все від нас залежне, щоб не тільки мати стабільну ситуацію, але навіть збільшувати наші величезні коопераційні плани. Тому ми стоїмо на тій позиції, щоб не тільки зберегти, а й проростити наш товарообіг", – заявив він, виступаючи на відкритті 4-го Міжнародного чорноморського економічного форуму в Лівадійському палаці в четвер.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Прем’єр нагадав, що скорочення товарообігу з Російською Федерацією, яке мало місце в результаті цілого ряду обмежувальних заходів, за 9 місяців поточного року склало майже 25 %.

У зв’язку з цим він зазначив, що це стало предметом серйозної розмови в ході його зустрічі зі своїм російським колегою Дмитром Медведєвим.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

"Це ж питання буде тепер підніматися на зустрічі президентів України і Росії", – сказав М. Азаров.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: