fbpx
Міжнародна економіка

Мігрантам слід визначати мінімальний рівень зарплат – Матвієнко

Валентина Матвієнко – спікер Ради Федерації, виступає за введення для трудових мігрантів мінімального розміру оплати їх праці.
 
"Слід призначити мінімальний рівень оплати, що дорівнює хоча б елементарному прожитковому мінімуму. Мігранти отримують зарплати абсолютно жебрацькі, та й ті, найчастіше, не виплачуються місяцями. Звичайно, це буде провокувати людей на злочини", – заявила Валентина Матвієнко в інтерв’ю "Комсомольській правді".
 
За словами спікера Ради Федерації, крім іншого, роботодавці, повинні надавати своїм працівникам хоч скромні, але все ж толерантні умови для проживання – знімні квартири або гуртожитки.
 
"Не так, щоб в одну квартиру реєструвалося по 150-200 осіб, а після цього невідомо, де всі вони знаходяться", – зазначає Матвієнко.
 
За даними ООН, які були опубліковані у вересневій доповіді організації, за кількістю мігрантів з інших країн, Росія займає друге місце в світі. Згідно з документом, в 2013 році кількість мігрантів у Росії склала 11 мільйонів осіб. За даним показником Росія поступається лише США, де проживає 45,8 мільйона мігрантів.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 

Мігранти (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: