КНДР підозрюють у підготовці до нових ядерних випробувань

Американо-південнокорейський інтернет-портал 38 North повідомив, що на ядерному полігоні Пунгері в Північній Кореї побудовані нові входи в західний і південний тунелі.

З посиланням на вчених з американо-корейського університету Джона Хопкінса, що проаналізували дані з супутника, портал повідомляє, що земляні роботи біля південного і західного тунелів ведуться, можливо, для завершення нових підземних комунікацій, призначених для майбутніх ядерних випробувань. Крім того, додатковий тунель може бути призначений для вентиляції.

На порталі представлені фотозображення, датовані 27 вересня, які показують, що біля західного тунелю де, як передбачається, були проведені ядерні випробування в 2009 і 2013 роках, тривають земляні роботи, а навколо входу видно відвали ґрунту.

Related Post

"Побоювання, що КНДР проведе четверті за рахунком ядерні випробування, підтверджуються тим, що на об’єкті тривають розкопки", – заявив редактор порталу Джоел Віт.

Нагадаємо, в 2005 році Північна Корея оголосила себе ядерною державою і з тих пір провела кілька підземних ядерних випробувань, які викликали протести з боку міжнародного співтовариства.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment