fbpx
Економіка

Кабмін вживає заходів для стабілізації української економіки – Микола Азаров

  Прем’єр-міністр України Микола Азаров відзначає, що український уряд вживає заходів для стабілізації української економіки.

Виступаючи на відкритті Четвертого міжнародного чорноморського економічного форуму в Лівадії в четвер, він нагадав, що в даний час економіка України схильна до серйозного впливу світової економічної кризи, також на економіку серйозно впливають високі ціни на газ, який є важливою складовою для роботи хімічної і гірничо-металургійної промисловості України.

У зв’язку з цим, зазначив він, "в цих умовах наша економіка, я б сказав, дещо пригальмувала. Якщо в 2010-2011 роках мали приріст ВВП 10 %, то в 2012 і частина 2013 року близько 0 %".

При цьому він зазначив: "Перш за все, хочу сказати, що в Україні стабільна політична ситуація, що дуже важливо для інвестиційного клімату, а також стабільна фінансово- економічна ситуація. У нас немає проблем ні з погашенням зовнішніх боргів, ні з погашенням внутрішніх боргів. Країна активно займається реалізацією найважливіших проектів у плані модернізації економіки, розвитку інфраструктурних проектів. У нас великі плани в цьому зв’язку ".

Прем’єр-міністр нагадав, що протягом 2010-2011 і частини 2012 року Україна показала, що здатна реалізовувати найбільші інфраструктурні проекти, зокрема за 2 роки були побудовані 4 великих міжнародних аеропорти з протяжністю злітно-посадкової смуги до 4 км, а також понад 4 тис. км автодоріг, також побудовані сучасні спортивні споруди. Все це йшло в рамках підготовки до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу.

"Це був потужний поштовх розвитку нашої економіки. Зараз у нас такі ж плани, готуємося до проведення європейського чемпіонату з баскетболу Євробаскет-2015. У наших планах також будівництво великої кількості інфраструктурних об’єктів", – сказав прем’єр-міністр.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: