fbpx
Політика

В Україні не скоро з’явиться накопичувальна пенсійна система – Павловський

  Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Андрій Павловський заявив, що в даний час немає ніяких умов для впровадження в Україні накопичувальної системи пенсійного забезпечення.

Він нагадав, що відповідно до указу президента, в жовтні добігає кінця термін, коли Кабінет міністрів повинен був би назвати дату упровадження другого рівня державного обов’язкового пенсійного забезпечення – так званої накопичувальної системи.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Однак, як зазначив депутат, за заявами чиновників стало зрозуміло, що очікувати впровадження такої системи в Україні не має сенсу, оскільки обов’язковою умовою для реалізації даної ініціативи є бездефіцитний Пенсійний фонд. За словами Павловського, з року в рік дефіцит Пенсійного фонду в Україні лише зростає. Так, згідно з останніми даними, дефіцит Пенсійного фонду в даний час складає 23 мільярди гривень.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Таким чином, як повідомив нардеп, можна дійти висновку, що найближчі 30 років Україні не бачити накопичувальної системи, а всі розмови президента і уряду про її можливе запровадження – марення.

Читайте також: