fbpx
Політика

Власенко: “Янукович демонстративно не хоче вирішувати питання помилування Тимошенко”

 Президент України Віктор Янукович демонстративно не хоче якнайшвидшого вирішення питання про помилування Юлії Тимошенко. Про це заявив правозахисник екс-прем’єра Сергій Власенко.

 Нагадаємо, що сьогодні, 24 жовтня, комісія при президенті України не розглядала клопотання про помилування Юлії Тимошенко. Додамо, що дане питання може бути піднято вже в ході наступного засідання, яке відбудеться в листопаді.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Комісія є залежним від президента органом. Вона має виконувати все, що їй доручає Віктор Янукович. Саме тому сьогоднішнє рішення комісії можна оцінити як демонстративне небажання розглядати питання про помилування Юлії Тимошенко», – дав оцінку ситуації Сергій Власенко.

 За словами Власенка, до комісії було направлено більше 50 заяв, які стосуються помилування екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Серед них також є і заяви, які підписані народними депутатами України та представниками Європарламенту Олександром Кваснєвським і Петом Коксом.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Також Власенко нагадав, що звільнення Тимошенко є однією з вимог Європейського союзу на шляху до підписання Угоди про асоціацію.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: