fbpx
Новини світу

Українець з Arctic Sunrise залишиться під вартою до 24 листопада

Мурманський обласний суд ухвалив рішення відхилити апеляції адвокатів суднового кока українця Руслана Якушева і матроса «Арктик Санрайз» Ани Паула з Бразилії. Про це повідомляють представники суду.

 Таким чином, рішення суду першої інстанції, якою для Паула і Якушева було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, були залишені без зміни. За даним рішенням вони залишаться в мурманському Слідчому ізоляторі до 24 листопада.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Нагадаємо, 19 вересня співробітники прикордонної служби взяли штурмом судно організації «Грінпіс» «Арктик Санрайз», екіпаж якого збирався провести акцію протесту на платформі «Прирозломного», яка розташована в Печорському морі. Зазначимо, що активісти організації протестують проти видобутку нафти в Арктиці. В результаті інциденту 30 людей, серед яких і український кок, були затримані.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Стосовно затриманих активістів організації було порушено кримінальну справу за статтею «піратство». Через деякий час слідчі ухвалили рішення перекваліфікувати кримінальну справу на статтю «хуліганство».

Активістів Грінпіс будуть судити за хуліганство (відео):

За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: