fbpx
Політика

МЗС України прокоментував резолюцію Європарламенту з питання асоціації

Українська влада взяла до уваги вчорашню резолюцію Європейського парламенту щодо європейської політики сусідства. Повідомляється, що офіційний Київ позитивно сприймає сигнали, щодо відносин між Україною та Євросоюзом.

«Документ свідчить, що в Європарламенті як і раніше, зберігається широкий консенсус щодо підтримки євроінтеграційних прагнень України і подальшого поглиблення двосторонніх відносин», – заявили в українському МЗС.

Крім того, дипломати відзначили, що в Європарламенті визнають прогрес України у питанні підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. У МЗС нагадали, що Європарламент порекомендував Раді ЄС підписати і почати тимчасове застосування Угоди про асоціацію у разі підтримки Україною динаміки і досягнення подальших результатів за основними напрямками реформ у країні.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«В Україні розглядають резолюцію Європарламенту в якості важливого політичного рішення в процесі підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, яка очікується на Вільнюському саміті "Східного партнерства", якнайшвидшого початку тимчасового застосування та процесу ратифікації цієї Угоди», – підкреслив МЗС України.

Зі свого боку, запевнили в МЗС, Україна планує і далі працювати над удосконаленням свого виборчого законодавства і реформуванням системи правосуддя. Крім того, офіційний Київ буде продовжувати «конструктивну взаємодію» з місією Європейського парламенту під керівництвом Кокса та Квасневського.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Варто відзначити, що у своїй резолюції Європарламент висловив жаль, що в даний момент прогрес з виконання вимог, які є необхідними для підписання Угоди, в Україні не був «повністю завершений». Крім того, Європарламент засудив торгові санкції Росії щодо України.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: