fbpx
Право

Костянтин Затулін пропонує дозволяти громадянам України отримувати російське громадянство без відмови від українського

  Директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін пропонує надати громадянам України, охочим отримати російське громадянство, право на збереження українського громадянства.

"Сьогодні, коли Україна робить цивілізаційний вибір, чому б нам, замість того щоб приймати жорсткі заходи на митниці, не зробити красивий жест і запропонувати громадянам України, охочим отримати російське громадянство не відмовлятися від українського", – сказав К. Затулін у ході конференції "Проблеми захисту прав громадян Росії, які проживають за кордоном" в Москві.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Він пояснив, що в Україні проживає велика кількість колишніх радянських військовослужбовців, а також російських військових моряків, яким раніше було запропоновано отримати житло в Севастополі і інших українських містах.

"І сьогодні багато людей просто вимушені відмовлятися від російського громадянства і переходити в українське, не тому, що вони цього хочуть, а тому що змушені", – зазначив К. Затулін.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Він нагадав, що з 2015 року запроваджується в’їзд за закордонними паспортами для всіх громадян країн СНД, що не увійшли до Митного союзу.

"У цій ситуації можна зробити виняток для цих жителів Севастополя і Криму, бажаючих в’їхати в Росію", – пропонує він.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: