fbpx
Інновації

Кабінет міністрів затвердив план розвитку Міндоходів

Кабінет міністрів на засіданні затвердив стратегічний план розвитку Міністерства доходів і зборів України, розрахований до 2018 року. Про це українським ЗМІ повідомили представники Міндоходів.

Зокрема, в плані розвитку визначено комплекс з восьми стратегічних напрямків розвитку Міндоходів. Ці напрямки були деталізовані за конкретними стратегічними цілями, термінами і алгоритмам виконання.

Згідно з планом розвитку, у найближчі 5 років Міністерство доходів займеться вдосконаленням митних і податкових сервісів, розвитком партнерських відносин з бізнесом і громадянами, активізацією міжнародної торгівлі (завдяки оптимізації регулювання), боротьбою з «тіньовим» сектором і корупцією, а також впровадженням сучасної IT-функції в органах доходів і зборів.

Крім того, Міндоходів збирається впровадити деякі найбільш затребувані послуги та сервіси для кожного сегмента платників. У першу чергу, йдеться про електронні послуги та сервіси. Наприклад, відомство планує ввести в Україні сервіс попереднього заповнення декларацій (e-Filing), займеться розвитком кабінету платника (e-Taxpayers Files), впровадженням сервісу інтернет-платежів для податкових платежів (e-Payments). Зазначимо, що платежі українці зможуть проводити і через мобільні пристрої.

Крім цього, Міндоходів планує переорієнтувати роботу існуючих сервісних центрів на надання повного комплексу адміністративних послуг з митних і податкових питань. Також особливу увагу планується приділити розвитку українських митних пунктів пропуску, забезпечивши ці пункти сучасними технічними засобами для митного контролю. Зокрема, на пункти планується встановити GPS – замки, мобільні та стаціонарні сканери, електронні ваги, а також системи зчитування номерів і відеоспостереження.

За матеріалами: УНН

Читайте також: