fbpx
Інновації

Держстат: У 2013 році Україна продала Європі 47 літальних апаратів

З січня до серпня 2013 року з України до Європи було експортовано 47 літальних апаратів. Про це стало відомо з останніх даних, наданих у Державній службі статистики.

За інформацією Держстату, з січня до серпня 2013 року  з України було експортовано літальних апаратів (вертольотів, літаків тощо), космічних апаратів (узокрема супутників), а також суборбітальних ракет-носіїв на загальну суму 7 мільйонів 203,2 тисячі доларів.

У загальній складності з січня до серпня 2013 року, Україна експортувала 141 літальний апарат.

Раніше повідомлялося, що на Чугуївському авіаційному ремонтному заводі розробили інноваційний проект системи повітряного спостереження. Очікується, що така система дозволить передавати дані з літальних апаратів на наземні пункти на відстань 200 і 400 км. При використанні супутників інформацію можна буде передавати на необмежену відстань. Як зазначив заступник директора з науково-технічної та науково-дослідної підготовки Дмитро Тишенков, для створення такої системи необхідні носії. Зараз як «носіїв» використовують пілотовані літальні апарати, безпілотні літальні апарати і аеростати.

«Інформація з носіїв передається на наземні пункти управління, які можуть бути мобільними, стаціонарними або персональними. Передача інформації і керування літальним апаратом у зоні прямої видимості може проводитися на відстані до 200 км, при використанні ретранслятора – до 400 км, а через кабельні або супутникові мережі – на необмежені відстані. Це дозволить отримувати оперативну інформацію з ситуаційних центрів. Зокрема, – дані про стан потенційно небезпечних об’єктів. Крім того, можна буде виробляти дистанційне керування технічними засобами для ліквідації наслідків НС», – підсумував Тишенков.

За матеріалами: УНН

Читайте також: