fbpx
Новини світу

Євросоюз і Україна завершили узгодження тексту угоди про єдиний авіапростір

  Україна і Європейський Союз завершили узгодження тексту угоди про єдиний авіаційний простір і домовилися про подальші дії з метою підготовки документа до підписання.

Як повідомляється на веб-сайті Міністерства закордонних справ України з посиланням на Представництво України при ЄС та Європейському співтоваристві з атомної енергії, відповідна домовленість досягнута 21-22 жовтня в Брюсселі в рамках восьмого раунду переговорів за вказаною угодою.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

"Створення спільного авіаційного простору є одним з ключових елементів реалізації майбутньої угоди про асоціацію між Україною та ЄС у сфері транспорту", – наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, віце-прем’єр України Олександр Вілкул раніше прогнозував, що угода про єдиний авіапростір з ЄС буде парафована протягом декількох місяців.

На думку віце-прем’єра, підписання угоди приверне в Україну нових авіаперевізників і сприятиме зростанню пасажиропотоку.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Раніше перший заступник глави Державіаслужби Олександр Гречко повідомив, що для приєднання до єдиного авіапростору з ЄС Україна повинна впровадити 137 європейських регуляцій щодо лібералізації повітряного простору, і зазначав, що Державіаслужба винесе в єдиний меморандум всі спірні питання, щодо підписання угоди.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: