fbpx
Футбол

Федерація футболу України закликає FARE виключити червоно-чорний прапор зі списку забороненої символіки

  У Федерації футболу України (ФФУ) закликають FARE виключити червоно-чорний прапор, який є символом національно-визвольного руху в Україні, зі списку забороненої на вітчизняних стадіонах.

"Нам не зрозуміло, чому деякі символи, які мають велике значення для українського духу, знаходяться в списку заборонених символів в посібнику для спостерігачів FARE. Ми і багато українських вболівальників не розуміємо, чому червоно-чорний прапор, який є символом національно-визвольного руху в Україні ще з початку 17 століття, є забороненим", – сказав перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко у середу в Києві, виступаючи на конференції "Футбол без ненависті та дискримінації".

Він закликав від імені всіх українських уболівальників представників FARE виключити червоно-чорний прапор зі списку забороненої символіки.

С. Стороженко підкреслив, що ФФУ всіляко підтримує боротьбу проти расизму, нацизму та інших проявів дискримінації на футбольних матчах. При цьому він зазначив, що ФІФА, УЄФА завжди вказують, що необхідно враховувати національні традиції та специфіку кожної окремо взятої країни.

Як повідомлялося, 27 вересня дисциплінарний комітет ФІФА прийняв рішення, що матч відбору чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі у Харкові 11 жовтня пройде без глядачів. Крім того, даним рішенням збірній України заборонено грати на стадіоні "Арена -Львів" матчі під егідою ФІФА до закінчення відбіркового турніру на чемпіонат світу 2018 року в Росії.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: