fbpx
Футбол

УЄФА проводить “Тиждень боротьби з расизмом”

 Відомі футболісти під егідою Союзу європейських футбольних асоціацій проводять кампанію, спрямовану на боротьбу з расизмом, дискримінацією і нетерпимістю, повідомляється на офіційному сайті УЄФА.

 «"Тиждень боротьби з расизмом" дуже важливий для людей, адже йдеться про реальне життя», – заявили футболісти іспанського "Атлетико" Арда Туран (Туреччина) і Дієго Коста (Бразилія). Футболісти підкреслили, що їм дуже приємний той факт, що ініціатива виходить саме від європейської організації, і сподіваються, що їхній заклик «дійде до кожного, хто дивиться матчі Ліги чемпіонів». «Футбол дуже значущий для нас, нам дуже важливо виграти цю боротьбу з расизмом», – підсумували спортсмени.

 Воротар шотландського "Селтіка" Фрейзер Форстер, пояснюючи свою участь в акції «Тиждень боротьби з расизмом», зазначив, що «футбол не знає кордонів, тут немає місця дискримінації та забобонам». Свою солідарність з ним висловили нападник італійського "Наполі" Дріс Мертенс (Бельгія), футболісти "Шальке -04" Юліан Дракслер і Бенедикт Геведес (Німеччина), а також багато інших футболістів, що захищають кольори європейських клубів.

"Тиждень боротьби з расизмом" (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: