fbpx
Інновації

В Україні спростять процедуру реєстрації прав оренди та іпотеки

 У новій редакції постанови Кабінету міністрів планується спрощення процедури реєстрації прав оренди та іпотеки. Зокрема, в документі йдеться про порядок реєстрації майнових прав на нерухоме майно. Крім того, передбачається подальше спрощення реєстрації права власності в Україні, а також його похідних – іпотеки та оренди.

 Нагадаємо, що раніше українці були змушені тричі звертатися до відділу державної реєстрації майнових прав на нерухоме майно (Державну реєстраційну службу України), так як реєстрація права іпотеки та оренди в Україні проходила в 3 етапи: перший етап – це реєстрація права власності на нерухомість, другий етап – реєстрація первинного договору оренди, а третій етап – продовження первинного договору або реєстрація зміни договору оренди або іпотеки.

 Після прийняття вищевказаного документа Кабінетом міністрів громадянам буде достатньо лише одного візиту до чиновників для вирішення питання, щоб у відповідному відділі державної реєстрації майнових прав на нерухомість задовольнили всі заяви щодо цього, повідомив голова Укрдержреєстру Дмитро Ворона.

 «На сьогодні ми організували роботу так, що люди можуть звертатися безпосередньо до нас. Ми будемо відпрацьовувати продовження договорів з оренди, які будуть реєструвати в спеціальному розділі реєстру», – зазначив голова Укрдержреєстру. «Це сприятиме економії часу та ефективнішій роботі у цьому напрямку», – підсумував Дмитро Ворона.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: