fbpx
Інновації

Україна вступила в глобальний Форум по податковій прозорості

 Відтепер Україна повноправний член Глобального форуму з прозорості та обміну інформацією (OECD). Про це стало відомо з листа, який керівник OECD Косі Лоу відправив міністру доходів і зборів України Олександру Клименко.

 «Я радий ініціативі України щодо взяття на себе зобов’язань щодо обміну податковою інформацією та дотриманню міжнародних стандартів прозорості», – повідомив Косі Лоу.

 Варто відзначити, що Україна стала вже 121- м членом глобального Форуму з податкової прозорості. OECD – це найбільша організація у світі, яка спеціалізується на обміні податковою інформацією між службами держав-членів. Головною метою в OECD проголошують "впровадження стандартів прозорого міжнародного податкового середовища на основі пунктів, які були визначені в головній декларації країн "Великої двадцятки "G20".

 Повідомляється, що одне з найважливіших питань у OECD – це розробка рекомендацій для попередження махінацій з офшорними юрисдикціями.

 «Держава, яка стає членом цієї організації, бере на себе зобов’язання з впровадження всіх відповідних стандартів прозорості, по автоматичному обміну даними з іншими учасниками Форуму, а також дає згоду на експертну оцінку внутрішнього податкового середовища експертами OECD», – сказано у зверненні.

 За словами Косі Лоу, на сьогодні експерти з організації, згідно з липневим звітом, провели дослідження в 98 державах.

 «У листопаді 50 – ти країнам присвоять відповідні рейтинги на відповідність стандартам обміну інформацією та прозорості», – додав глава OECD.

 Нагадаємо, що експертне дослідження податкової ситуації в Україні, за попередніми даними, заплановано на кінець наступного року.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: