fbpx
Економіка

Жителі Горлівки подякували М. Азарову за новий ліфт

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова в одній з багатоповерхівок Горлівки нарешті встановили новий ліфт натомість того, який зламався ще 12 років тому, передає УНН з посиланням на прес-службу КМУ.

"Зі своєю проблемою мешканці багатоповерхівки по вул. Матросова, 93, м. Горлівка, Донецької області, звернулися до глави уряду через соціальну мережу Фейсбук торік. У зверненні було зазначено, що на восьмому поверсі будинку проживає 13-річна дівчина-інвалід Лера, хвора на дитячий церебральний параліч і сама не ходить, а її мамі з кожним роком все важче вивозити дитину на свіже повітря. Непросто в цій ситуації і чорнобильцю, який проживає на шостому поверсі, інваліду з п’ятого поверху, який має проблеми з ногами, або дитині-інваліду з четвертого. При відсутності ліфта ці люди були позбавлені права на повноцінне пересування і нормальне соціальне життя.

А місцева влада роками не вирішувала проблему.

Глава Уряду доручив місцевій владі вирішити цю проблему. На жаль, зробити це негайно не вдалося. Донецька ОДА повідомила Прем’єр-міністру України Миколі Азарову про те, що на відновлення ліфта в зазначеному будинку необхідно понад 103 тис. грн. Оскільки аварійних або непрацюючих ліфтів багато, а кошти місцевого бюджету обмежені, то ці роботи були заплановані на кінець поточного року.

Микола Азаров наполіг на тому, щоб у зв’язку з проблемами людей з обмеженими можливостями в цьому будинку ремонт був виконаний якомога раніше, і взяв питання під особистий контроль. Він простежив, щоб у поточному році кошти на зазначені цілі дійсно були передбачені та використані за призначенням.

І ось у жовтні Донецька облдержадміністрація відзвітувала про завершення робіт. За інформацією Горлівської міської ради, вартість ремонту ліфта в багатоповерхівці по вул. Матросова, 93 склала 107,89 тис. грн.

А сьогодні мешканці будинку звернулися до Прем’єр-міністра з листом, в якому подякували за сприяння у вирішенні важливої ​​для них проблеми: "Миколо Яновичу, величезне Вам спасибі за наш ліфт! Сьогодні нам дозволили їм користуватися, – написали на сторінці Миколи Азарова. – Запрошуємо Вас у гості до нашої Лерочки – вона і її мама дуже раді, що тепер зможуть виходити на вулицю, і дуже просили Вам подякувати!", – йдеться в повідомленні КМУ.

Джерело: УНН

Читайте також: