fbpx
Політика

Верховна Рада розгляне питання київських виборів і заслухає звіт голови МВС

 Як повідомив представник партії «Свобода» Олександр Аронець, Верховна Рада України відновила свою роботу після перерви, під час якої спікер Володимир Рибак розмовляв з керівниками фракцій.

При цьому Аронець написав на своїй сторінці в Facebook, що голова парламенту пообіцяв поставити на голосування питання проведення виборів у Києві і, крім того, запевнив, що звернеться до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з вимогою прояснити ситуацію біля Київради, коли народних депутатів не пускали в будівлю.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

У той же час, депутат фракції «Батьківщина» Леонід Ємець заявив, що кожне незаконне рішення «псевдо-Київради» буде згодом переглянуте. За його словами, після перемоги демократичних сил на президентських виборах – нові, незалежні і непідкупні суди проведуть детальний юридичний аналіз, прийнятих поточною Київрадою рішень.

«І як юрист повинен вас запевнити, що рішення, які приймаються сьогодні в приміщенні Київради людьми, яких ніхто не обирав депутатами, будуть визнані юридично нікчемними. І будуть скасовані», – написав він у Facebook.

Читайте також: