fbpx
Театр

Цискарідзе відмовився танцювати в Большому театрі

Танцівник і педагог Микола Цискарідзе відмовився від участі в бенефисах у Большому театрі, які пройдуть наприкінці грудня поточного року.

Генеральний директор Большого театру Володимир Урін зазначив, що з розумінням ставиться до рішення Цискарідзе. «Я, як ви знаєте, був готовий дати можливість видатному артисту попрощатися зі сценою. Це нормальна світова практика», – підкреслив Урін, додавши, що з повагою ставиться до небажання Цискарідзе виходити на сцену  Большого  театру.

Відзначимо, що пропозиція взяти участь у балеті «Лускунчик» виходила як від нового директора ДАБТ, так і від міністра культури Володимира Мединського. Багато ЗМІ поширили інформацію про те, що Цискарідзе вийде на сцену, «щоб попрощатися з публікою». Однак виявилося, що артист офіційної згоди на виступ у  Большому театрі не давав.

На зустрічі зі студентами Московської державної юридичної академії імені Кутафина Микола Цискарідзе заявив наступне: «Можливість станцювати у  Большому зараз є, але я не хочу. Танцювати треба, коли можеться. У мене більше немає такого бажання».

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: