fbpx
Новини світу

У Євросоюзі розроблена нова система стеження за кордонами Шенгенської зони

Рада Європейського союзу сьогодні, 22 жовтня, схвалила створення системи Eurosur для спостереження за зовнішніми кордонами країн-учасниць Шенгенської зони, повідомляють ЗМІ.

Дана система, яка раніше була схвалена Європейським парламентом, почне працювати з 2 грудня цього року в 11 державах Шенгенської зони, розташованих на зовнішніх східних і південних кордонах Євросоюзу. З 2 грудня наступного року передбачається поширити її на інші країни регіону.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Система Eurosur разом із співпрацею з Агентством з охорони зовнішніх кордонів Frontex покликана збільшити ефективність боротьби проти злочинності та транскордонної нелегальної імміграції, а також боротися з торгівлею людьми і попереджати трагедії, подібні до тієї, що сталася біля берегів острова Лампедуза в Італії, де затонув корабель з африканськими іммігрантами, в результаті чого сотні людей загинули.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нова система передбачає обмін фото- і відеоданими в режимі реального часу між державами Євросоюзу щодо обстановки на їх зовнішніх кордонах.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: