fbpx
Футбол

«У Лізі чемпіонів головне – грати уважно і обережно», – Степаненко

Перед матчем з леверкузенським «Байєром» півзахисник донецького «Шахтаря» розповів про підготовку «гірників» до Ліги чемпіонів і ситуації всередині команди.

За словами українця, команда вже давно звикла грати по 2 матчі на тиждень. Степаненко зазначив, що перед матчем з «Байєром» у розпорядженні «Шахтаря» було достатньо часу для відновлення. Крім того, команда зараз набрала гарної форми.

Відзначимо, що протягом всього нинішнього сезону не вщухають розмови про труднощі наставника «Шахтаря» Мірчі Луческу у створенні нової команди. Йдеться про команду, яку Луческу намагається побудувати без Фернандіньо, Генріха Мхітаряна та Вілліана. За словами Степаненка, незважаючи на серйозні зміни у складі, донецький «Шахтар» як і раніше залишається вірним своїм ігровим принципам. Такі принципи, нагадав хавбек, приносили команді успіх у минулому, а тому видовищність і результат обов’язково прийдуть.

«Якщо нинішня команда чимось відрізняється від "Шахтаря" зразка минулого року, то тільки тим, що одні гравці прийшли, а інші пішли», – упевнений Степаненко.  

Зміна гравців, – це частина футболу, просто команді потрібно небагато часу, щоб звикнути до таких змін.

«Донецький "Шахтар" тим і хороший, що і якість гри, і стиль не змінюються – хто б з гравців ні йшов і хто б не приходив. У нас відмінний тренер, і найголовніше – це виконувати його установки», – підкреслив український хавбек.

На думку Степаненка, в матчах з «Байєром» команда повинна добре працювати в обох «фазах». Наприклад, коли супротивник буде йти вперед, то «Шахтарю» доведеться оборонятися, проте команда буде старатися і атакувати.

«Це футбол, і в кожному матчі ти й обороняєшся, і атакуєш. У Лізі чемпіонів ж головне – це грати уважно і обережно», – додав Тарас Степаненко.

За матеріалами: uefa.com

Читайте також: