fbpx
Політика

Україна виконала більшість умов ЄС – Чечетов

 Народний депутат України від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов вважає, що Україну в Європейський союз ведуть не красиві слова на зустрічах із західними партнерами, а рутинна щоденна робота. При цьому він зазначив, що добре, що депутати починають це розуміти.

«На цій основі за 15 пленарних днів поточної сесії нами прийняті ключові закони з євроінтеграційного пакета. Внесено запропоновані Президентом країни зміни до Конституції, що розширюють повноваження Рахункової палати, прийнятий закон, що підсилює гарантії незалежності судової системи. Підписані Главою держави закони про виконання судових рішень та про гуманізацію умов відбування покарання», – нагадав депутат.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Також він звернув увагу і на те, що консолідована робота дозволила вирішити проблему перевиборів і нарешті визначитися з датою їх проведення. За його словами, тепер залишається лише поцікавитися у опозиції, чи готова вона до чесної виборчої кампанії.

Відзначив Михайло Чечетов і те, що ведеться робота щодо спрощення умов відкриття та ведення бізнесу.

Що ж до євроінтеграційних законопроектів, таких як закон про прокуратуру, то, за словами депутата, їх можна буде прийняти до саміту, якщо опозиція нарешті займе конструктивну позицію.  

«Хочу загострити вашу увагу на тому, що з прийняттям цих законів Україна фактично завершує процедуру виконання своїх зобов’язань перед Радою Європи», – повідомив він.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Михайло Чечетов впевнений, що навіть після саміту «Східного партнерства» продовжиться робота з уніфікації українського та європейського законодавчого поля.

«У центрі нашої уваги залишаться ефективне впровадження в повсякденну практику норм Кримінального процесуального кодексу, закону про адвокатуру та національного превентивного механізму проти тортур. Потребує вдосконалення з урахуванням рекомендацій групи GRECO національне законодавство щодо боротьби з корупцією», – відзначив заступник голови Партії регіонів.

За його словами, українська влада виконує всі свої зобов’язання і робить все можливе для успішної асоціацію з Євросоюзом.

Читайте також: