fbpx
Інновації

Росія може посилити вимоги до реєстрації іноземців

Депутати Державної думи від фракції «Єдина Росія» Олександр Хінтштейн та Ірина Ярова повторно внесли до парламенту законопроект, за яким встановлюється, що реєстрація іноземців за місцем проживання дозволяється тільки при дотриманні облікової норми площі житлового приміщення. Про це представникам ЗМІ розповіли в комітеті Держдуми з безпеки та протидії корупції.

«Федеральна міграційна служба Росії щорічно фіксує понад 6 тисяч адрес, за якими реєструється занадто велика кількість проживаючих – 100 і більше осіб. Тільки торік було зафіксовано понад 6400 адрес, в яких зареєструвалися близько 300 тисяч громадян, в середньому – близько 40-50 осіб за кожною адресою», – повідомляється в пояснювальній записці.

У законопроекті також пропонується встановити, що в Росії реєстрація іноземців за місцем проживання дозволяється тільки за умови дотримання облікової норми площі житлового приміщення на одну людину. Зазначимо, що норма визначається відповідно до Житлового кодексу Росії. Зокрема, для столиці Росії така норма становить 10 квадратних метрів на одну людину, а для Санкт-Петербурга – 9 квадратних метрів на людину.

Крім того, законопроектом вносяться поправки, в яких передбачається обов’язок органів, що здійснюють реєстрацію прав, у безкоштовному порядку надавати інформацію про операції з нерухомістю. Йдеться про угоди, в яких однією стороною є особа без громадянства або іноземний громадянин. Таку інформацію пропонується надавати в органи, уповноважені урядом Росії.

«Частина поправок, зокрема, щодо питань облікової норми реєстрації для іноземців, так і не була реалізована в цьому напрямку. Ці правила повинні з’явитися», – впевнена Ірина Ярова.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: