fbpx
Новини світу

Підготовка до будівництва полігону в Люботині – законна, існуюче звалище експлуатують з порушеннями – прокуратура

Звалище у Люботині експлуатується з численними порушеннями вимог санітарно-епідеміологічного законодавства. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомив заступник прокурора області Леонід Лахтюк, це показали результати перевірки, проведеної на вимогу прокуратури фахівцями Держсанепідслужби в області.

Звалище не обваловане (відсутній земляний рів за периметром), немає дезінфекційного бар’єру і газовідвідних свердловин, відходи лежать хаотично.

У зв’язку з цим першого заступника Люботинського міського голови та начальника управління комунального майна міської ради притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів. Останньому також внесено подання про усунення порушень.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Разом з тим, прокурорська перевірка законності будівництва нового полігону твердих побутових відходів на місці існуючого звалища порушень не виявила.

"Виконавчий комітет Люботинської міськради розробив "Детальний план території комплексу з управління комунальними відходами у м. Люботин Харківської області". Цей документ узгоджений Державної санітарно-епідеміологічною службою України та органами державної виконавчої влади, які надали позитивні висновки", – зазначив Л. Лахтюк.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Зараз створюється робочий проект будівництва полігону, зокрема розділ "Оцінка впливу на навколишнє середовище".

"Будівництво полігону можна буде розпочати лише після остаточного затвердження цього проекту, а також отримання позитивних висновків ряду державних експертиз з обов’язковим урахуванням громадської думки", – резюмував заступник прокурора області.

Джерело: УНН

Читайте також: