fbpx
Новини світу

Путін запропонував відновити російську ісламську богословську школу

 Під час вітальної промови в Уфі (Башкортостан) на зустрічі з муфтіями духовних управлінь мусульман Росії президент Росії Володимир Путін виступив з пропозицією відновити російську ісламську богословську школу. На думку голови Росії, це дозволить зміцнити авторитет вітчизняного мусульманського духовенства. Ісламська богословська школа «забезпечить суверенітет російського духовного простору», вважає Володимир Путін.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Для того щоб релігійна освіта розвивалося в потрібному руслі, цим повинні займатися російські мусульманські священнослужителі, а не неформальні лідери, упевнений президент. «Ці особи є, як правило, представниками чужих нашій країні богословських шкіл і прихильниками екстремістських ідей, прагнуть до підриву традиційного ісламу в нашій країні. До підриву єдності російського суспільства і розвалу, в кінцевому підсумку, нашої країни», – заявив глава Росії.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У 2011-2013 роках російська держава виділила понад мільярд рублів на розвиток ісламської освіти. Представниками вітчизняного мусульманського духовенства був розроблений державний освітній стандарт вищої освіти «Ісламська ідеологія».

 За матеріалами: lenta.ru, wikipedia.ru

Читайте також: