fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Правоохоронці, що спостерігали за побиттям колеги на Матвіївському ринку столиці, отримали реальний термін

Нікулінський суд столиці визнав колишніх співробітників правоохоронних органів Володимира Черезова та Юрія Лунькова винними в недбалості. Нагадаємо, що інцидент стався на московському Матвіївському ринку, коли співробітники правоохоронних органів не заступилися за свого колегу. Обвинувачених засудили до року колонії загального режиму.
 
За матеріалами слідства, неналежне виконання Черезовим і Луньковим обов’язків співробітника правоохоронних органів дозволили Магомеду Расулову завдати ударів їх колезі – співробітнику карного розшуку. Обидва правоохоронці вважали за краще не втручатися в події і продовжували спостереження за побиттям з боку.
 
"Бездіяльність так званих співробітників правоохоронних органів, дозволили Магомеду і Халімат Расуловим поводитися, подібно господарям цієї невеликої ділянки столиці. Саме обвинувачені, нічого не зробивши, допустили публічне побиття їхнього колеги і товариша Антона Кудряшова, а після чого вони також дозволили подружній парі безперешкодно покинути місце події", – коментує ситуацію один з представників Слідчого комітету.
 
Сам інцидент стався 27 липня. Поліцейські на Матвіївському ринку столиці скоїли спробу затримання передбачуваного гвалтівника неповнолітньої дівчинки Магомеда Магомедова. В ході операції з затримання оперативників оточили працівники ринку. У вельми агресивній формі 20-25 осіб зажадали негайно відпустити затриманого Магомедова. Один з захисників напав на правоохоронця і вдарив кастетом в голову. Незважаючи на те, що на місці події перебували й інші правоохоронці, порушник зміг без проблем покинути ринок. Вже пізніше він був затриманий. Після події слідчими було порушено кримінальну справу щодо правоохоронців-колег постраждалого поліцейського.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 

Затримали чоловіка, що пробив череп поліцейському на Матвіївському ринку (відео):

За матеріалами: dni.ru

Читайте також: