fbpx
Новини світу

Компанія Apple представила iPad Air

 Сьогодні, 22 жовтня, відбулася презентація компанії Apple, в рамках якої були представлені нові покоління планшетів iPad.

Нове покоління планшетів отримало назву iPad Air. Дана модель прийшла на заміну представленому роком раніше планшету The New iPad. Як і очікувалося, новинка отримала оновлений дизайн, схожий з тим, що у iPad mini. Так, бічні рамки планшета були скорочені на 43 %. Крім того, змінилася також і товщина – з 9,4 мм до 7,5 мм.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Щодо технічних характеристик, то тут новий планшет повністю повторює iPhone 5s, який був представлений трохи раніше. У iPad Air використовується той же самий 64-бітний процесор Apple A7. У той же час, дисплей планшета не зазнав ніяких змін у порівнянні з попереднім поколінням.

Також iPad Air отримав 7,5-мегапіксельну основну камеру, здатну записувати відео в 1080p, і фронтальну HD камеру. За заявами, планшет здатний пропрацювати до 10 годин в режимі використання.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Вартість моделі з WiFi -модулем і 16 Гб вбудованої пам’яті складе 499 доларів, а модель з 16 Гб і підтримкою LTE -мереж обійдеться в 629 доларів.

Примітно, що всупереч очікуванням, компанія Apple не прибрала з продажу планшет iPad 2, а навпаки залишила його, знизивши вартість до 399 доларів. Замість цієї моделі з продажу зник The New iPad, який був представлений торік.

Читайте також: