fbpx
Економіка

Київ може залишитися без бюджету на наступний рік – Галина Герега

   Київ залишиться без бюджету на наступний рік, якщо Київська міська рада не зможе працювати, заявила секретар Київради Галина Герега.

"Місту доведеться жити по 1/12, що не дозволить підвищити зарплати, компенсувати городянам різницю в тарифах на теплопостачання, забезпечити соціальні виплати. Це повністю зупинить будівництво об’єктів інфраструктури: метро, розв’язок, поліклінік, шкіл. Столиця зібралася в Європу Україна опиниться на межі виживання", – цитує Г. Герегу газета "Сегодня". Вона також підкреслила, що якщо столичні депутати не зможуть провести 23 жовтня на засіданні, це призведе до збоїв у фінансуванні видатків міського бюджету.

"Більше 800 млн грн бюджет Києва недоотримав від оренди та приватизації майна і землі. Приблизно 600 проектів рішень зависли в повітрі, зупинивши виконання цільових програм, заблокувавши роботу бізнесу і позбавивши надходжень міську казну", – констатувала секретар Київради.

За її словами, ремонт будівлі Київради після штурму 19 серпня обійшовся майже в 60 тис. грн. Ці гроші пішли на заміну вибитих вікон, зламаних дверей і мікрофонів. При цьому Г. Герега дивується, чому опозиційні депутати, які не хочуть проводити засідання, беруть гроші з депутатського фонду на роботу в округах з майбутнім електоратом.

"Для когось зрив засідання Київради – плюс один пункт у рейтингу, для тисяч киян – мінус муніципальні надбавки та соціальні виплати", – обурена вона. 

Секретар Київради нагадала, що торік при затвердженні бюджету опозиція обурювалася низькими показниками надходжень від продажу та оренди землі.

"Виключно на вимогу опозиції ця строчка доходів була збільшена. Проте вже на наступному пленарному засіданні Київради опозиціонери розкритикували земельні питання, назвавши їх черговим "дерибаном". У результаті в кінці року у нас невиконання бюджету майже на 10 %. Основна позиція, за якою йде невиконання – надходження від продажу та оренди землі", – заявила вона.

Джерело: Інтерфакс -Україна

Читайте також: