fbpx
Політика

Влада не протримається до 2015 року – Кличко

 Під час виступу в парламенті 22 жовтня лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко заявив, що соціальний стан України доводить, що чинна влада не здатна ефективно керувати країною. Також він відзначив і те, що якщо підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом буде зірвано, то влада не зможе досидіти в теплі і затишку до 2015 року, як вона розраховує.

Він вкотре нагадав, що його партія постійно отримує листи від громадян, які скаржаться на невиплату соціальних платежів і заробітних плат.

«Загальна сума боргів вже перевищує 2 мільярди гривень. А влада, щоб заховати масштаби свого соціального провалу, жонглює статистикою і відправляє в неоплачувані відпустки вчителів, лікарів та інших представників соціальної сфери», – заявив Віталій Кличко.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За його словами, влада спеціально заганяє представників бюджетної сфери за межі бідності, оскільки розраховує, що перед виборами додасть їм по 100 гривень і тим самим забезпечить собі необхідні для перемоги голоси. Класичним прикладом такої поведінки влади Віталій Кличко назвав мітинг бюджетників під Київрадою, яким влада намагалася прикрити незаконні збори столичних депутатів.

Як зазначив лідер фракції «УДАР» – це цинічне приниження людей.

«У соціальній сфері України скотилася в 90-ті. Це необхідно зупинити. За це «покращувальники» повинні відповідати», – підкреслив він.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Він вкотре закликав міністра соціальної політики Наталію Королевську з’явитися в парламенті і відзвітувати за соціальні виплати. За словами Кличка, проблема із соціальними виплатами – результат непрофесійної роботи при формуванні бюджету, а також розкрадання коштів, яке спостерігається в сфері держзакупівель.

Нардеп додав, що всі ці проблеми будуть і наступного року, тому що проект бюджету залишиться «під столом».

При цьому він звернув увагу на те, що на тлі всіх цих кризових явищ, влада не забуває про себе і ремонтує свої вертольоти, купує розкішні автомобілі і робить шикарні ремонти. 

Читайте також: