fbpx
Новини світу

В Україні сформували Єдиний держреєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов

 В Україні сформовано Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов, повідомляє УНН з посиланням на прес – службу Мінрегіону. За повідомленням, у Мінрегіоні під головуванням заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства України Дмитра Ісаєнка відбулася нарада, на якій підбили підсумки формування Реєстру.

 Нагадаємо, відповідно до Закону України "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" Кабінету міністрів України було доручено сформувати єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов відповідно до законодавства, як автоматизована система збору, накопичення та надання інформації про таких громадян.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Завдання уряду про необхідність завершити формування Реєстру до 1 жовтня 2013 року виконане. Як доповіла заступник директора Департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Наталія Козловська, на сьогодні внесено до Реєстру близько 250 тисяч громадян, які перебували на квартирному обліку і які підтвердили, що потребують поліпшення житлових умов.

 Відзначимо, за даними Держстату, на 1 січня 2013 року на квартирному обліку перебувало 1 млн 21 тис. 708 громадян. Більше 330 тисяч громадян, які перебувають на квартирному обліку, за даними облдержадміністрацій не проходили щорічну перереєстрацію, тобто не підтверджували дані, що свідчать про необхідність поліпшення житлових умов. 142 тис. 804 громадянини за підсумками інвентаризації квартирних черг зняті з квартобліку.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 За словами Наталії Козловської, мета створення Реєстру – впорядкування квартирного обліку громадян, забезпечення прозорості його ведення, об’єктивний аналіз квартирного обліку в розрізі регіонів і категорій громадян. Також реєстр дозволить належно планувати витрати для виконання державних та місцевих програм з питань житлового будівництва.

 Підсумовуючи нараду, Дмитро Ісаєнко відзначив важливість якомога швидше вирішити всі проблемні питання, що перешкоджають наповненню Реєстру. Він поставив завдання Державному фонду сприяння молодіжному житловому будівництву в короткі терміни розробити необхідні проекти рішень.

 Джерело: УНН

Читайте також: