Вілкул здійснив експериментальний запуск нового зерноперевантажувального комплексу в Одеському морському торговому порту

   Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул здійснив експериментальний запуск нового зерноперевантажувального комплексу ТОВ "Бруклін -Київ" в Одеському морському торговому порту (ОМТП), передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна" у вівторок.

Будівництво нового зернового терміналу здійснювалося в рамках спільного інвестиційного проекту Адміністрації морських портів України (АМПУ), Одеського порту і спільної українсько-британської компанії "Бруклін-Київ".

"Сподіваюся, що в наступний сезон ми увійдемо з усім комплексом", – сказав О. Вілкул.

На першому етапі місткість терміналу складе 70 тис. тонн. Усього будівництво передбачає три етапи, після закінчення яких комплекс складатиметься з 33 ємностей на 241 тис. тонн зерна.

Також комплекс має причал довжиною 254 м і глибиною біля причальної стінки 13,5 м. Це дозволить вантажити зерно на судна класу panamax вантажопідйомністю до 60 тис. тонн. До цього такої можливості не було.

Related Post

Річна проектна потужність комплексу – 4 млн тонн зерна на рік. Обсяг інвестицій становить $ 125 млн, з яких $ 95 млн. – кошти інвесторів. На терміналі створено близько 300 нових робочих місць.

Перша черга зерноперевалочного комплексу "Бруклін -Київ" потужністю 0,5 млн тонн розпочала роботу на Андросовському молу в квітні 2013 року.

Як повідомлялося, компанія Louis Dreyfus Commodities Suisse SA, дочірня компанія Louis Dreyfus, один з провідних сировинних трейдерів світу, 17 жовтня 2013 року уклала угоду з ТОВ "Бруклін -Київ" про створення спільного підприємства з розвитку та управління зернового терміналу в ОМТП.

Стивідорна компанія "Бруклін -Київ" оперує причалами Хлібної гавані Одеського порту з вересня 1994 року. Спеціалізація: перевалка зернових вантажів навалом, металопродукції, рудних вантажів.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Leave a Comment