fbpx
Політика

Влада не хоче припиняти політичні переслідування – Яценюк

 Лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що українська влада не має наміру припиняти політичні переслідування, а лише хоче зробити в них перерву, з чим не згодні європейські партнери.

 Він нагадав, що Юлія Тимошенко погодилася на часткове помилування заради майбутнього України, проте президента Януковича, за його словами, це не влаштовує. Що ж до варіанту відправитися на лікування за кордон без помилування, то, як стверджує Яценюк, навіть якби Тимошенко і дала згоду на такий варіант, в Європейському союзі проти цього.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Він підкреслив, що головна вимога Європейського союзу – покласти край політичним переслідуванням, а не зробити перерви в них.

 Таким чином, як зазначив Арсеній Яценюк, від Юлії Тимошенко зараз нічого не залежить.

 «І тут треба дуже чітко визначити: зараз це перейшло в зовсім іншу стадію, де є ключова вимога країн-членів ЄС. Європейські цінності – це права і свободи людини і громадянина, що не поважаються в Україні. І тому цей варіант неприйнятний для наших європейських партнерів», – підкреслив Арсеній Яценюк, маючи на увазі вивезення Тимошенко на лікування з подальшим поверненням в колонію.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Лідер «Батьківщини» вкотре заявив, що вже зараз є закони і нормативні акти, які дозволяють звільнити Юлію Тимошенко – проблема лише в керівництві України, яке не хоче приймати умови європейських партнерів і затягує вирішення одного з головних питань на шляху євроінтеграції України.

Читайте також: