Арсеній Яценюк не підтримує законопроект Сергія Міщенка про лікування засуджених за кордоном

Як відомо, у листопаді під час саміту у Вільнюсі, між Україною та Європейським союзом може бути підписана Угода про асоціацію. Для підписання цього документа Україні необхідно виконати низку вимог Європи, однією з яких є вирішення ситуації з колишнім українським прем’єром Юлією Тимошенко. В даний момент норми українського законодавства не дозволяють главі держави помилувати Юлію Володимирівну, так само, як і відпустити її на лікування за кордон.

Одним із шляхів вирішення даної проблеми є прийняття українським парламентом відповідного закону, який дозволяв би засудженим українським судом до позбавлення волі лікуватися поза межами держави. У Верховній Раді позафракційним депутатом Сергієм Міщенком такий проект закону був зареєстрований і, як зазначалося раніше, даний документ є поки що єдиним, здатним вирішити ситуацію з Тимошенко.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на проведеному сьогодні брифінгу заявив, що запропонований Сергієм Міщенком документ можна вважати неприйнятним. «Фактично це покарання за кордоном», – зазначив Арсеній Яценюк і додав, що запропонований законопроект не зменшить термін ув’язнення. «Треба відверто говорити, що це не варіант Міщенка, а варіант Банкової», – підкреслив Арсеній Яценюк, що представляє в українському парламенті опозицію.

Related Post

Раніше у своїх коментарях Сергій Міщенко говорив про те, що пропонований ним проект закону розроблено не під одну людину, а під всіх українських громадян. Якщо цей закон буде прийнятий і підписаний президентом, то громадяни, засуджені до відбування покарання в місцях позбавлення волі, отримають можливість лікуватися за кордоном, але тільки за наявності відповідного рішення суду.

Відзначимо, що раніше в українському законодавстві не було норми, яка дозволяла б засудженим лікуватися за кордоном.

За матеріалами: УНН 

Leave a Comment