fbpx
Право

Арсеній Яценюк не підтримує законопроект Сергія Міщенка про лікування засуджених за кордоном

Як відомо, у листопаді під час саміту у Вільнюсі, між Україною та Європейським союзом може бути підписана Угода про асоціацію. Для підписання цього документа Україні необхідно виконати низку вимог Європи, однією з яких є вирішення ситуації з колишнім українським прем’єром Юлією Тимошенко. В даний момент норми українського законодавства не дозволяють главі держави помилувати Юлію Володимирівну, так само, як і відпустити її на лікування за кордон.

Одним із шляхів вирішення даної проблеми є прийняття українським парламентом відповідного закону, який дозволяв би засудженим українським судом до позбавлення волі лікуватися поза межами держави. У Верховній Раді позафракційним депутатом Сергієм Міщенком такий проект закону був зареєстрований і, як зазначалося раніше, даний документ є поки що єдиним, здатним вирішити ситуацію з Тимошенко.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на проведеному сьогодні брифінгу заявив, що запропонований Сергієм Міщенком документ можна вважати неприйнятним. «Фактично це покарання за кордоном», – зазначив Арсеній Яценюк і додав, що запропонований законопроект не зменшить термін ув’язнення. «Треба відверто говорити, що це не варіант Міщенка, а варіант Банкової», – підкреслив Арсеній Яценюк, що представляє в українському парламенті опозицію.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Раніше у своїх коментарях Сергій Міщенко говорив про те, що пропонований ним проект закону розроблено не під одну людину, а під всіх українських громадян. Якщо цей закон буде прийнятий і підписаний президентом, то громадяни, засуджені до відбування покарання в місцях позбавлення волі, отримають можливість лікуватися за кордоном, але тільки за наявності відповідного рішення суду.

Відзначимо, що раніше в українському законодавстві не було норми, яка дозволяла б засудженим лікуватися за кордоном.

За матеріалами: УНН 

Читайте також: