fbpx
Політика

До саміту у Вільнюсі всі засідання ВРУ будуть проходити під знаком євроінтеграції – Бережна

 Народний депутат України від фракції Партії регіонів Ірина Бережна заявила, що до саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, який відбудеться в листопаді, всі засідання українського парламенту будуть проходити під знаком євроінтеграції.

Крім того, вона запевнила, що  цього тижня також винесуть на розгляд низку законопроектів, які повинні бути прийняті до саміту, серед них – закон про прокуратуру. За її словами, він є найбільш очікуваним і входить до переліку трьох критеріїв, які повинні бути виконані в обов’язковому порядку до саміту.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Вона нагадала, що раніше Венеціанська комісія схвалила цей законопроект і навіть закликала українську опозицію підтримати його на голосуванні.

«Сподіваюся, цього тижня його винесуть на розгляд», – додала Ірина Бережна.

При цьому вона звернула увагу на те, що опозиція, яка часто посилається на різні європейські інститути, чомусь не голосує за деякі євроінтеграційні законопроекти.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За словами Бережної, це досить дивно, особливо враховуючи той факт, що навіть Венеціанська комісія, яка є головним органом Євросоюзу, підтримує ці ініціативи.

Читайте також: