fbpx
Новини світу

20 жителів цокольних квартир одночасно прийшли до приймальні Президента

Приблизно 20 жителів цокольних квартир з Ірпеня та Бучі одночасно прийшли подати заяви до приймальні Президента, щоб знайти управу на Комісію, яка здійснює регулювання у сфері електроенергетики (НКРЕ), оскільки вказані громадяни платять тариф на електроенергію в п’ять разів більший, зокрема, від 1,5 тис. до 3 тис. грн щомісяця за власну квартиру, передає кореспондент УНН.

Активісти прийшли до глави держави з однаковоюю заявою, суть якої полягає в тому, що НКРЕ дискримінує кожного жителя цокольної квартири, оскільки Комісія встановила для цих квартир тариф на електрику, який у п’ять разів більший за тариф, за яким платить населення. З початку опалювального сезону мешканці платять за електроенергію від 1,5 тис. до 3 тис. грн.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

"У людей беруть за опалювальний період від 1,5 тис. до 3 тис. за електроенергію, таким чином наші люди знімають свої власні квартири у енергетичних компаній. Тому сьогодні люди прийшли до приймальні Президента з однією заявою, в якій говориться про те, що НКРЕ, приймаючи постанову № 498 в 2012 році, упустила одне поняття – "інші електрифіковані споруди" – і це створило умови для вирваних людей поза законом, що змушує їх платити за свої квартири за промисловим тарифом 1,25 грн за кВт. Також у цих квартирах єдиним енергоносієм є енергія, оскільки там немає теплогазопостачання", – зазначив голова громадської організації "Об’єднання власників квартир міста Ірпіня" Максим Плешко.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Крім цього, за словами активістів, після подачі заяви до Президента, вони проведуть мітинг біля НКРЕ.

Джерело: УНН 

Читайте також: