fbpx
Новини світу

Якщо УА в листопаді не підпишуть, це питання підніметься після президентських виборів в Україні в 2015 році – МЗС Польщі

Якщо Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом не підпишуть в листопаді поточного року на саміті «Східного партнерства», то до цього питання зможуть повернутися знову тільки після президентських виборів в Україні в 2015 році. Про це в інтерв’ю польському тижневику Wprost повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передає «ВВС Україна».

До вільнюського саміту залишається все менше часу, тому європейські політики закликають Віктора Януковича швидше вирішити, «хоче він йти на вибори з підписаною угодою і відповідною роллю в історії України та Європи» або ні. А для цього необхідно вирішити ситуацію з Юлією Тимошенко.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

«Якби Україна знехтувала думкою деяких країн-членів Євросоюзу, таких як Голландія або Німеччина, які вважають випадок Тимошенко символом застосування виборчого правосуддя, то вона б дуже ризикувала. Президент Янукович точно знає, який ризик ураження відразу перед фінішем він візьме на себе, якщо не вирішить це питання», – сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Сікорський нагадав, що до вільнюського саміту заплановано всього дві зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС – 21 жовтня і 18 листопада. І якщо на них міністри визнають, що Україна не виконала всі умови для підписання Угоди про асоціацію, «а для вето достатньо одного голосу – пізніше вони своєї позиції вже не змінять».

Читайте також: